Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στη 19η Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα που διοργανώνεται από την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου «Βενιζέλειο-Πανάνειο» και θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Απριλίου 2021 αποκλειστικά με διαδικτυακή συμμετοχή.

Βρισκόμαστε στο μέσο της εξέλιξης της πανδημίας Covid 19 και βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση που όμοιά της η ανθρωπότητα έχει να ζήσει πολλά χρόνια. Η ανάγκη για συνεχή ενημέρωση όλων μας πάνω σε θέματα σχετικά με τον SARS-CoV2 είναι επιτακτική. Μια ολόκληρη συνεδρία της φετινής ημερίδας είναι αφιερωμένη στη λοίμωξη αυτή και περιλαμβάνει θέματα που απασχολούν τον παιδίατρο, την οικογένεια και το σχολείο.

Ταυτόχρονα, είναι απαραίτητη η ενημέρωση των παιδιάτρων σχετικά με τις νεότερες επιστημονικές γνώσεις στη Γενική Παιδιατρική και τις Υποειδικότητές της. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υγειονομική φροντίδα στα παιδιά σε όλες τις βαθμίδες της περίθαλψης. Έτσι, στη διάρκεια της Ημερίδας θα συζητηθούν θέματα που προβληματίζουν σχετικά με συνήθη ή σπανιότερα, οξέα ή χρόνια νοσήματα της παιδικής ηλικίας, καθώς και θέματα σχετικά με την επίδραση του σύγχρονου καιρού και τρόπου ζωής στην υγεία των παιδιών. Θα παρουσιαστούν οι νεότερες κατευθυντήριες οδηγίες για ΔΕΠΥ. Θα γίνει, επίσης, αναφορά στην πιο αποτελεσματική διαχείριση θεμάτων που καθημερινά προβληματίζουν στο παιδιατρικό ιατρείο, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη βιβλιογραφία.

Σας προσκαλούμε να λάβετε μέρος στην ετήσια αυτή συνάντησή μας και να συμβάλετε με την ενεργό συμμετοχή σας στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Με εκτίμηση,

Γεωργία Βλαχάκη

Συντ. Διευθύντρια Παιδιατρικής Κλινικής

Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου Βενιζέλειο-Πανάνειο