Αγαπητές/Αγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στην 20η Επιστημονική Μετεκπαιδευτική Παιδιατρική Ημερίδα που διοργανώνεται από την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου “Βενιζέλειο-Πανάνειο” και πρόκειται να πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο 19 Μαρτίου 2022.

Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε, εν μέσω της πανδημίας COVID-19, επιβάλλεται η ανανέωση της γνώσης που έχει ήδη αποκτηθεί. Η θεματολογία της Ημερίδας έχει σκοπό να προάγει και να μεταδώσει τη σύγχρονη ιατρική γνώση πάνω σε καταστάσεις με τις οποίες ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι, με απώτερο στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας σε νεογνά, βρέφη, παιδιά και εφήβους.

Η Ημερίδα είναι αφιερωμένη στα 20 χρόνια από την πρώτη διοργάνωση ημερίδας από την Παιδιατρική Κλινική και τη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Βενιζέλειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου. Στη διάρκεια της Ημερίδας θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε ζωντανή διαδικτυακή ξενάγηση από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης με θέμα “ΙΑΣΙΣ : Υγεία – Νόσος – Θεραπεία, από τον Όμηρο στο Γαληνό”. Η ξενάγηση θα γίνει από την προϊστορική αρχαιολόγο, κυρία Μεταξία Ρούτση.

Σας καλούμε λοιπόν και με χαρά περιμένουμε να μας τιμήσετε με τη διαδικτυακή παρουσία σας. Η συμμετοχή σας είναι καθοριστική για την επιτυχία της Ημερίδας.

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής,

Γεωργία Βλαχάκη

Διευθύντρια

Παιδιατρική Κλινική