Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Ανοσολογικό-Ορμονολογικό

Ανοσολογικό-Ορμονολογικό εργαστήριο


Το Εργαστήριο Ανοσολογίας άρχισε να λειτουργεί από το 1994 στα πλαίσια του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου και από το 2002 ως αυτόνομο Τμήμα. Η οργάνωση και η ανάπτυξή του έγινε με στόχο την εργαστηριακή υποστήριξη κύρια των αναπτυγμένων κλινικών και ιατρείων του Νοσοκομείου καθώς και εξωτερικών ασθενών της Πόλης.

Βαθμός/Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Διευθύντρια Βιοπαθολόγος Σπυριδάκη Ελένη 2813408126 2813408127

Στόχος του εργαστηρίου ήταν και είναι να παρέχει, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας καθώς και εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο.

Στο εργαστήριο εφαρμόζονται συμβατικές αλλά καταξιωμένες μεθοδολογίες που καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα ανοσολογικών νοσημάτων αλλά και νοσημάτων σχετιζόμενων με την ανοσιακή απάντηση. Οι εξετάσεις αυτές είναι: Έλεγχος πρωτεϊνών σχετιζόμενες με την χυμική ανοσία, έλεγχος αυτοανοσίας, έλεγχος αλλεργιών, έλεγχος με κυτταρομετρία ροής λευχαιμιών καθώς και ανεπαρκειών κυτταρικής ανοσίας, έλεγχος καρκινικών δεικτών.

Από το 2012 υπό την σκέπη του Ανοσολογικού Εργαστηρίου λειτουργεί και το Ορμονολογικό Εργαστήριο το οποίο καλύπτει τον έλεγχο των ορμονών θυρεοειδούς και των ορμονών αναπαραγωγής. Το εργαστήριο από το 2002 υπόκειται σε εξωτερικό πρόγραμμα ποιοτικής αξιολόγησης για τις εξετάσεις που πραγματοποιεί από αναγνωρισμένους φορείς, UK-NEQAS, EQAS, ΕΣΕΑΠ και εξωτερικός έλεγχος ποιότητος στην κυτταρομετρία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Κυτταρομετρίας. Στο εργαστήριο εκτελούνται ετησίως περίπου 102.000 εξετάσεις.

Ανοσιακό σύστημα: το κλειδί της ζωής

Η συμβολή του ορμονολογικού εργαστηρίου στη διερεύνηση και θεραπεία των παθήσεων του θυρεοειδούς

ΑΛΛΕΡΓΙΑ, ήρθες σαν την άνοιξη

Καρκινικοί δείκτες: τι πραγματικά ισχύει...

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com