Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Α' Παθολογικό τμήμα


Η Α΄ Παθολογική είναι μια από τις τρεις παθολογικές κλινικές του νομού Ηρακλείου, και βρίσκεται στον 1ο όροφο (παλαιά πτέρυγα) του Βενιζελείου Γ.Ν. Ηρακλείου. Εφημερεύει κάθε τέταρτη ημέρα (03/01/2017 είναι η πρώτη εφημερία του χρόνου).

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Διευθυντής Παπανικολάου Νικόλαος 281340 1600
Προϊσταμένη Ξηρουχάκη Μαρία 281340 1601

Στόχος της κλινικής είναι η εξυπηρέτηση κάθε πολίτη που έχει ανάγκη τις υπηρεσίες υγείας και η λειτουργία της κλινικής περιστρέφεται γύρω από αυτό.
Σημαντικός επίσης σκοπός της κλινικής είναι η εκπαίδευση νέων ιατρών, όχι μόνο για το ιατρικό έργο, αλλά και για τη κοινωνική τους προσφορά γενικότερα.
Ο κανονισμός λειτουργίας της κλινικής διέπεται από τη σχετική νομολογία που αφορά το δημόσιο, τις διατάξεις του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ιατρική δεοντολογία.
Το κλινικό έργο ακολουθεί το κλασικό πρότυπο: επίσκεψη ειδικευόμενων διευθυντών, προϊσταμένου διευθυντή.
Οι νέες εισαγωγές εξετάζονται άμεσα, παράλληλα φυσικά με την καθημερινή φροντίδα των ήδη νοσηλευομένων ασθενών.

Τακτικά Εξωτερικά Ιατρεία

Παθολογικό Ιατρείο
Πραγματοποιείται κάθε Τρίτη και Παρασκευή από 9:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. και κάθε Τετάρτη από 12:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. Εξετάζονται και παρακολουθούνται συστηματικά ασθενείς με νοσήματα τα οποία ανήκουν στο ευρύτατο φάσμα της Παθολογίας.

Ιατρείο Δυσλιπιδαιμιών
Παρακολούθηση ασθενών με δυσλιπιδαιμία, κάθε Τετάρτη από 9:30 π.μ. έως 13:00 μ.μ. στο Εξωτερικό Παθολογικό Ιατρείο.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα
Η εκπαίδευση τόσο σε προπτυχιακό επίπεδο φοιτητών στο μάθημα Παθολογίας Α΄ (κλινική άσκηση) όσο και σε μεταπτυχιακό (Ειδικότητα) επίπεδο αποτελεί τη σημαντική προτεραιότητα της κλινικής.
Οργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικευομένων το οποίο περιλαμβάνει 2 κύριες ενότητες:
1. Μαθήματα από ειδικούς
2. Ανασκοπήσεις θεμάτων από ειδικευόμενους, σύμφωνα με τα τρέχοντα δεδομένα.
Έμφαση δίνεται στη συνεχή εκπαίδευση πάνω στον άρρωστο με καθημερινή αλληλεπίδραση των εκπαιδευομένων με το μόνιμο και έμπειρο ιατρικό προσωπικό της.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com