Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Ωτορινολαρυγγολογικό τμήμα


Το ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ Γ.Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ διαθέτει ένα εξοπλισμένο και οργανωμένο ΩΡΛ Τμήμα στελεχωμένο με άριστο επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό εφημερεύοντας ημέρα παρά ημέρα και είναι στη διάθεση των ασθενών για όλες τις παθήσεις της ειδικότητας. Το τμήμα στεγάζεται στο ισόγειο του κεντρικού κτηρίου του Νοσοκομείου, διαθέτοντας 19 κλίνες κατανεμημένες σε 5 θαλάμους.

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Συντονιστής Διευθυντής Καρακώστας Ευθύμιος 281340 8459
Προϊσταμένη Δακανάλη Αικατερίνη 281340 8463

Κλινικό έργο
Το εξωτερικό ιατρείο βρίσκεται στον 1ο όροφο του νέου κτηρίου (πτέρυγα τακτικών ιατρείων) και λειτουργεί 4 ημέρες εβδομαδιαίως, από Δευτέρα έως και Πέμπτη, εξετάζοντας κατόπιν προσυνεννόησης (ραντεβού) ασθενείς (Στατιστικά 2015: 2186 ασθενείς).
Το έκτακτο ιατρείο βρίσκεται στο χώρο των ΤΕΠ, υποδεχόμενο επείγοντα περιστατικά (Στατιστικά 2015: 9580 ασθενείς).
Στο τμήμα νοσηλεύθηκαν με βάση τα στατιστικά στοιχεία από το Γραφείο Ποιότητας 1532 ασθενείς το 2015.
Οι προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή και Δευτέρα παρά Δευτέρα και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία διενεργήθηκαν 967 προγραμματισμένες και επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις με γενική αναισθησία το έτος 2015.
Το φάσμα των εκτελούμενων χειρουργικών επεμβάσεων που διενεργούνται σε παιδιά και ενήλικες από τους γιατρούς του Τμήματος περιλαμβάνει:
-Επεμβάσεις στη στοματική κοιλότητα /ρινοφάρυγγα
-Επεμβάσεις στους σιελογόνους αδένες
-Επεμβάσεις στο λάρυγγα
-Επεμβάσεις στη μύτη
-Επεμβάσεις στο αυτί
-Επεμβάσεις στον τράχηλο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Τα μετεκπαιδευτικά μαθήματα του Τμήματος γίνονται κάθε 2η Πέμπτη (όταν δεν βρίσκεται σε γενική εφημερία το Νοσοκομείο) και ώρα 07:45 π.μ. έως 08:45 π.μ.
Καθημερινά γίνεται επίσκεψη από τους γιατρούς του Τμήματος στις 08.00 και τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα (κάθε Πέμπτη) και από τον Συντονιστή Διευθυντή, μετά το τέλος του μαθήματος.
Κάθε Δευτέρα στο Σηπτικό Χειρουργείο (1ος όροφος νέου κτηρίου) εκτελούνται προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις υπό τοπική αναισθησία.
Το ΩΡΛ Τμήμα του Νοσοκομείου μας έχει κριθεί κατάλληλο και χορηγεί πλήρη ειδικότητα σε 5 ειδικευόμενους γιατρούς. Παράλληλα εκπαιδεύει στα πλαίσια της ειδικότητάς τους και ειδικευόμενους Γενικής Ιατρικής (2 μήνες) καθώς και ειδικευόμενους γιατρούς άλλων χειρουργικών ειδικοτήτων στα πλαίσια των κατ΄επιλογή 6μήνων εκπαίδευσης τους.

Κανονισμός λειτουργίας 2018

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com