Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Χειρουργική κλινική


Το κλινικό έργο περιλαμβάνει σημαντικό αριθμό επεμβάσεων ετησίως καλύπτοντας όλο το φάσμα της Γενικής Χειρουργικής, καθώς και μεγάλες και εξειδικευμένες επεμβάσεις συμπεριλαμβανομένου και του τραύματος. Επιπλέον αυτό συμβάλλει στην άρτια εκπαίδευση των ειδικευομένων και ειδικευμένων ιατρών. Σκοπός είναι η συνεχής βελτίωση του έργου της Χειρουργικής Κλινικής.

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Διευθυντής Κοκκινάκης Θεοφάνης 281340 8016
Προϊσταμένη Μανιδάκη Μαρία 281340 8408

Στο κλινικό έργο της χειρουργικής κλινικής συμπεριλαμβάνονται:

  1. Τακτικά χειρουργεία σε καθημερινή βάση, στα οποία πραγματοποιείται όλο το φάσμα των χειρουργικών επεμβάσεων.
  2. Καθημερινώς αίθουσα επειγόντων για κάλυψη των περιστατικών της εφημερίας για άλλα επείγοντα περιστατικά του Νοσοκομείου.
  3. Ξεχωριστή Day-Surgery κάθε Τετάρτη για την κάλυψη των αναγκών ογκολογικών και αιματολογικών ασθενών που νοσηλεύονται στα αντίστοιχα τμήματα με τοποθέτηση υποδόριων διαύλων χημειοθεραπείας.
  4. Αίθουσα μικροεπεμβάσεων στο Τμήμα Εξωτερικών Ιατρείων κάθε Τετάρτη και Πέμπτη.

Στην Κλινική μας πραγματοποιούνται επεμβάσεις κλασικής χειρουργικής, χειρουργικής ογκολογίας και επεμβάσεις τραύματος. Επιπροσθέτως, παρακολουθούμε τις σύγχρονες τάσεις και εφαρμόζουμε νέες χειρουργικές τεχνικές, όπως είναι η εφαρμογή προηγμένων λαπαροσκοπικών επεμβάσεων σε καλοήθεις και κακοήθεις παθήσεις του παχέος εντέρου - ορθού.

Η Χειρουργική Κλινική συμμετέχει στο πρόγραμμα γενικών εφημεριών του νοσοκομείου καλύπτοντας όλο το νομό, αλλά συγχρόνως δέχεται περιστατικά και από άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης και των γύρω νήσων.

Η Χειρουργική Κλινική λειτουργεί τα παρακάτω ιατρεία:

  1. Γενικής χειρουργικής καθημερινώς.
  2. Ιατρείο παχέος εντέρου και πρωκτού μια φορά την εβδομάδα.
  3. Ιατρείο Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος μια φορά την εβδομάδα.

Η καθημερινή μας κλινική πρακτική βασίζεται στην Ιατρική που βασίζεται στην τεκμηρίωση (Evidence based Medicine) αντικαθιστώντας την παρωχημένη παραδοσιακή προσέγγιση του ιατρού αυθεντία. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συνεχιζόμενη ιατρική εκπαίδευση των μελών της κλινικής με το ετήσιο μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα, τη συμμετοχή σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και με τη μετεκπαίδευση σε εξειδικευμένα κέντρα της Ελλάδας και εξωτερικού. Θα δώσουμε έμφαση στην επιστράτευση των τελευταίων τεχνολογιών στον τομέα της διάγνωσης και θεραπείας με την εφαρμογή των ιατρικών οδηγιών (Clinical Guidelines) όπως διαμορφώνονται και εξελίσσονται διαρκώς στη πατρίδα μας και στα μεγάλα διεθνή κέντρα. Το αναμενόμενο όφελος για τον ασθενή θα είναι σημαντικό αφού πλέον η θεραπεία δεν έγκειται στη συσσωρευμένη κλινική εμπειρία του εκάστοτε θεράποντα, που μπορεί να είναι περιορισμένη σε αριθμό, αλλά σε κλινικές μελέτες με μεγάλο αριθμό ασθενών.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την οργάνωση, τη λειτουργία, την εκπαίδευση και τους στόχους της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του Γ.Ν. Βενιζελείου θα βρείτε εδώ.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com