Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Αιματολογικό τμήμα


Το Αιματολογικό Τμήμα του Βενιζελείου Νοσοκομείου λειτουργεί ανελλιπώς από το 1987 συνεχίζοντας το έργο του ιδρυτή του, ιατρού Αιματολόγου Πολύβιου Ηλιάκη. Αποτελείται από την Κλινική και το Εξωτερικό Ιατρείο στα οποία είναι ενσωματωμένη και η μονάδα ημερήσιας χορήγησης χημειοθεραπείας.

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Διευθύντρια Λιάπη Δήμητρα 2813401760
Προϊστάμενος Αντωνάκη Εργίνη 2813401761

Με γνώμονα το σεβασμό στον άνθρωπο και την επιστημονική γνώση συμβάλλουμε μαζί με τα υπόλοιπα τμήματα του Νοσοκομείου στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας. Καθημερινή μας πρακτική αποτελεί η διάγνωση, η θεραπευτική αντιμετώπιση και η παρακολούθηση των αιματολογικών κακοήθων και μη νοσημάτων.

Κλινική
Η Αιματολογική Κλινική, στελεχωμένη με άριστα εκπαιδευμένο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, διαθέτει 15 κλίνες, δύο από τις οποίες σε μονόκλινους θαλάμους για ουδετεροπενικούς ασθενείς και νοσηλεύει περίπου 1000 ασθενείς ανά έτος.

Εξωτερικό Ιατρείο
Το Εξωτερικό Αιματολογικό Ιατρείο λειτουργεί καθημερινά από 8:00 π.μ. μέχρι 14:00 μ.μ. και δέχεται περίπου 4000 επισκέψεις ανά έτος. Επιπρόσθετα στο Ιατρείο εκτελούνται οι οστεομυελικές βιοψίες και οι αναρροροφήσεις μυελού των οστών από τον υπεύθυνο ιατρό και χορηγούνται οι μονοήμερες χημειοθεραπείες (περίπου 1000 ανά έτος) και άλλες θεραπείες όπως γ-σφαιρίνη (περίπου 150 ανά έτος), από δύο άριστα εκπαιδευμένες νοσηλεύτριες. Τέλος στο χώρο των μικροσκοπίων γίνεται η επισκόπηση των επιχρισμάτων περιφερικού αίματος και μυελού, και ακολουθεί η αρχειοθέτησή τους.

Απαραίτητα δικαιολογητικά για RDW στο εξωτερικό αιματολογικό ιατρείο:
1. Παραπεπτικό σημείωμα από ειδικευμένο παθολόγο στο οποίο να γράφεται η αιτία παραπομπής
2. ΑΜΚΑ
3. Τηλέφωνο

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα
Εκπαιδευτικά μαθήματα λαμβάνουν χώρα μία φορά την εβδομάδα στο γραφείο των ιατρών. Για να δείτε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, πατήστε εδώ.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ν.Υ. 2021

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com