Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Νεφρολογική κλινική


Το νεφρολογικό τμήμα αποτελείται από τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τη Νεφρολογική κλινική και τα Τακτικά Νεφρολογικά ιατρεία. Η Νεφρολογική Κλινική με 8 κλίνες νοσηλεύει ασθενείς με νεφρολογική βλάβη και αιμοκαθαρόμενους με οποιοδήποτε ιατρικό πρόβλημα.

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Διευθύντρια Βαρδάκη-Συγγελάκη Ελευθερία 281340 8011

Οι ασθενείς αυτοί παρουσιάζουν νοσήματα εντοπισμένα αποκλειστικά ή κυρίως στους νεφρούς όπως οι σπειραματονεφρίτιδες, οι διάμεσες νεφρίτιδες, η πολυκυστική νόσος των νεφρών κ.ά. ή άλλα σοβαρά νοσήματα που προσβάλλουν – όχι μόνο αλλά και – τους νεφρούς, όπως η υπέρταση, ο σακχαρώδης διαβήτης, οι αγγειίτιδες, ο ερυθηματώδης λύκος, το πολλαπλούν μυέλωμα κλπ.
Στους ανωτέρω ασθενείς γίνεται προσπάθεια να τεθεί ακριβής διάγνωση – με εργαστηριακό, απεικονιστικό και σε ορισμένες περιπτώσεις ανατομο-παθολογικό έλεγχο (βιοψία νεφρού) και αντιμετωπίζονται θεραπευτικά με ενδεδειγμένα, διεθνούς ισχύος, θεραπευτικά πρωτόκολλα χορηγώντας χρόνιες θεραπείες που χρειάζονται συνεχή παρακολούθηση.
Στη Νεφρολογική Κλινική εκτελούνται και επεμβατικές διαγνωστικές και θεραπευτικές πράξεις όπως η βιοψία νεφρού, η τοποθέτηση κεντρικών καθετήρων αιμοκάθαρσης προσωρινών και «μόνιμων» με υποδόρια σήραγγα, βιοψία λίπους κλπ.
Είναι σε αποκλειστική χρήση το σύστημα ηλεκτρονικού φακέλου υγείας ΠΑΝΑΚΕΙΑ με εύκολη πρόσβαση σε όλες τις νοσηλείες του ασθενούς, τις εργαστηριακές και απεικονιστικές του εξετάσεις.
Ετοιμάζεται αυτόνομος χώρος εντός του νοσοκομείου για αιμοκάθαρση βαρέως πασχόντων ασθενών με μια θέση αιμοκάθαρσης και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες της Νεφρολογικής Κλινικής.
Στους ασθενείς της Νεφρολογικής Κλινικής παρέχεται νοσηλευτική φροντίδα από το νοσηλευτικό προσωπικό της Α' και Β' Παθολογικής κλινικής, υπό την παρακολούθηση εξειδικευμένων ιατρών νεφρολογίας.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com