Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Πρωτόκολλο: 281340 8800      Information: EN   DE   FR   IT   RU

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

10η Επιστημονική Διημερίδα Παχυσαρκείας

3 Μαρτίου, 2017 @ 8:00 πμ - 4 Μαρτίου, 2017 @ 8:30 μμ

55€

Αγαπητέ συνάδελφε,
H Ελληνική Ιατρική Εταιρεία Παχυσαρκίας έχει την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσει στη 10η Επιστημονική Διημερίδα, που διοργανώνει στις 3 & 4 Μαρτίου 2017, στο ξενοδοχείο Royal Olympic, στην Αθήνα.

Η παχυσαρκία δυστυχώς είναι η πλέον υποτιμημένη νόσος τόσο από πλευράς της κοινής γνώμης όσο και από πλευράς της πολιτείας, με επακόλουθο να αντιμετωπίζεται ως ένα από τα χαρακτηριστικά του ατόμου που δεν έχει και ιδιαίτερη σημασία.

Όμως σήμερα υπάρχει ευρεία επιστημονική απόδειξη, ότι η παχυσαρκία είναι ουσιαστικά μία πολυσυστηματική νόσος, αφού επιφέρει διαταραχές στη λειτουργία πολλών ιστών και οργάνων του ανθρωπίνου οργανισμού. Αξίζει να τονιστεί, ότι σύμφωνα με την πανελλήνιας έκτασης επιδημιολογική μελέτη της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας, το 70% των ανδρών και το 50% των γυναικών στην Ελλάδα, έχουν σωματικό βάρος πάνω από το φυσιολογικό Επιπρόσθετα, η οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, με τα υψηλά ποσοστά ανεργίας και την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των Ελλήνων, έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του ποσοστού αλλά και της βαρύτητας της παχυσαρκίας. Πληθώρα επιστημονικών δεδομένων αποδεικνύουν ότι η έλλειψη χρημάτων, οδηγεί σε αύξηση της κατανάλωσης φτηνών ανθυγιεινών τροφίμων, με υψηλή περιεκτικότητα σε λίπος & θερμίδες και επομένως σε αύξηση της συχνότητας και του βαθμού της παχυσαρκίας, η οποία λόγω των επιπλοκών της έχει καταστροφικές συνέπειες τόσο στα ίδια τα παχύσαρκα άτομα όσο και στα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων.

Σκοπός της 10ης Επιστημονικής Διημερίδας Παχυσαρκίας είναι να συμβάλλει στη συνεχιζόμενη σωστή εκπαίδευση και ενημέρωση των γιατρών και των λοιπών επαγγελματιών υγείας σε θέματα των επιπλοκών της παχυσαρκίας, όπως ο διαβήτης τύπου 2, η υπέρταση, η δυσλιπιδαιμία κλπ και να βοηθήσει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους. Η ανάπτυξη των θεμάτων έχει ανατεθεί σε διακεκριμένους και καταξιωμένους συναδέλφους. Η 10η Επιστημονική Διημερίδα φιλοδοξεί να ξεπεράσει σε επιτυχία με την επικαιροποιημένη και σύγχρονη θεματολογία της, όλες τις προηγούμενες Διημερίδες.

Σας καλούμε λοιπόν να συμμετάσχετε στη 10η Επιστημονική Διημερίδα Παχυσαρκίας και είναι βέβαιο, ότι στο τέλος της, θα είμαστε όλοι σοφότεροι και περισσότερο ικανοί να προσφέρουμε καλύτερες θεραπευτικές προσεγγίσεις στους ασθενείς μας.

Πρόγραμμα

Details

Start:
3 Μαρτίου, 2017 @ 8:00 πμ
End:
4 Μαρτίου, 2017 @ 8:30 μμ
Cost:
55€
Event Tags:
, ,
Website:
http://www.eiepcongress2017.gr/

Venue

Αθήνα
Athens, Attiki Greece
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com