Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Πρωτόκολλο: 281340 8800      Information: EN   DE   FR   IT   RU

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

10ο Πανελλήνιο & 9ο Πανευρωπαϊκό Επιστημονικό & Επαγγελματικό Νοσηλευτικό Συνέδριο

27 Απριλίου, 2017 @ 9:00 πμ - 30 Απριλίου, 2017 @ 9:00 μμ

Η καρδιά των Νοσηλευτών μας χτυπάει στην Κρήτη.

Με μνημεία που μαρτυρούν τη μακρά και πλούσια ιστορία του, αλλά και σύγχρονα αξιοθέατα και φιλόξενους κατοίκους, το Ηράκλειο κρατά τα σκήπτρα της Κρήτης και αντιπροσωπεύει επάξια την ομορφιά, τη ζωντάνια και τον πολιτισμό της. Η πόλη του Ηρακλείου αποτελεί τη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης και την τέταρτη, σε πληθυσμό, πόλη της χώρας. Χτισμένη στη βόρεια ακτή του νησιού με θέα το Κρητικό Πέλαγος, μοιάζει να προστατεύεται από τα παλιά Ενετικά τείχη, το πιο σημαντικό μνημείο που άφησε η Ενετική κατοχή, τα οποία υποδηλώνουν το περιπετειώδες παρελθόν της πόλης.

Η ιστορία συνδέει το μέρος με την αρχαιότητα και την Ευρώπη. Στην Κρήτη, σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία, ο Δίας, ο πατέρας των θεών, έφερε την όμορφη νεαρή παρθένα Ευρώπη με την οποία ήταν ερωτευμένος. Η ρομαντική τους συνεύρεση απέδωσε το γιο τους, το Μίνωα, του οποίου το όνομα δανείστηκε από όλους τους βασιλιάδες της Κρήτης, καθώς και τον ιστορικό της πολιτισμό.

Κατά τη διάρκεια των Μινωικών χρόνων το Ηράκλειο ήταν πιθανότατα το λιμάνι της Κνωσού, το λίκνο του Μινωικού πολιτισμού (2000-1450 π.Χ.). Κατά τον 9ο μ.Χ. αιώνα οι Άραβες κατέλαβαν την Κρήτη και ίδρυσαν στη θέση του Ηρακλείου μια νέα πόλη που ονόμασαν RabdhalKhandak (Κάστρο του χάνδακος). Το όνομα Χάνδακας χρησιμοποιείται ακόμα από πολλούς κατοίκους της πόλης του Ηρακλείου. Κατά τη διάρκεια του 14ου αιώνα, η πόλη περιήλθε στα χέρια των Βενετών. Η Ενετική περίοδος διήρκεσε τεσσερισήμισι αιώνες και ήταν η περίοδος μεγάλης προόδου για την πόλη σε ότι αφορά την ανάπτυξη σε τομείς, όπως το εμπόριο, η αρχιτεκτονική, η λογοτεχνία και η τέχνη γενικότερα. Ο παγκοσμίως γνωστός ζωγράφος Δομήνικος Θεοτοκόπουλος (El Greco) γεννήθηκε στο Ηράκλειο όπου και εργάστηκε αρχικά. Πολλά Ενετικά μνημεία υπάρχουν ακόμα στο Ηράκλειο, όπως τα παλαιά τείχη τα οποία περιβάλουν το παλαιό μέρος της πόλης, το φρούριο στο λιμάνι της πόλης (Κούλες), η Λότζια, η κρήνη του Μοροζίνη κ.α. Το 1898 το νησί της Κρήτης ανέκτησε την αυτονομία του από την Οθωμανική αυτοκρατορία και το 1912 ενώθηκε με την Ελλάδα.

Όποιος έρχεται στο Ηράκλειο, γνωρίζει το φημισμένο μουσείο Μινωικής τέχνης και το παλάτι της Κνωσού. Επιπλέον, το Αρχαιολογικό Μουσείο του Ηρακλείου θεωρείται σαν ένα από τα καλύτερα στο είδος του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο και λαμπρότερο κέντρο του Μινωικού πολιτισμού, η ΚνAωσός, βρίσκεται 5 χιλιόμετρα νότια από το ιστορικό κέντρο της πόλης του Ηρακλείου. Στον χώρο, στην ανατολική πλευρά εκτός λόφου, όπου βρίσκονται σήμερα τα λαμπρά ερείπια της μινωικής Κνωσού, έχουν βρεθεί ίχνη νεολιθικής εγκατάστασης που χρονολογούνται από το 6000 π.X.

Γι’αυτούς που λατρεύουν τη λογοτεχνία, το Ηράκλειο σίγουρα αποτελεί ένα πόλο έλξης. Εδώ ο Νίκος Καζαντζάκης, ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες συγγραφείς του 20ου αιώνα, γεννήθηκε, ανατράφηκε και έζησε για πάρα πολλά χρόνια. Ενταφιάστηκε σε ένα μικρό οχυρό πάνω σε ένα λόφο, πολύ κοντά στο κέντρο της πόλης. Ένα ενδιαφέρον μέρος αποτελεί το μουσείο που είναι αφιερωμένο σε αυτόν στο χωριό Μυρτιά (15 χιλιόμετρα νότια από την πόλη του Ηρακλείου).

Έτσι, το Ηράκλειο είναι μια κοσμοπολίτικη πόλη, που ευελπιστούμε να κατακλυστεί από χιλιάδες Νοσηλευτές και επαγγελματίες υγείας στις 27 του Απρίλη, σε μια καθιερωμένη πλέον συνάντηση γεμάτη ζωντάνια και παλμό.

Σας περιμένουμε.

Details

Start:
27 Απριλίου, 2017 @ 9:00 πμ
End:
30 Απριλίου, 2017 @ 9:00 μμ
Event Tags:
,
Website:
http://www.enne2017.gr/

Venue

Ηράκλειο Κρήτης
Heraklion, Crete Greece
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com