Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

2ο Σεμινάριο Εξειδίκευσης στον Έλεγχο των Λοιμώξεων

20 Φεβρουαρίου, 2017 - 24 Φεβρουαρίου, 2017

€180

Η Ελληνική Εταιρεία Ελέγχου Λοιμώξεων (Ε.Ε.Ε.Λ.) εκπονώντας διαρκώς, και με μεγάλη επιτυχία, κλινικά Φροντιστήρια και εκπαιδευτικά Σεμινάρια με συγκεκριμένη θεματολογία για τον έλεγχο των λοιμώξεων στους χώρους παροχής φροντίδας υγείας, επιδιώκει να αξιοποιήσει την εμπειρία που έχει αποκτήσει, αναδεικνύοντας την πρόληψη των λοιμώξεων σε αυτό που πραγματικά είναι: ένα εξειδικευμένο γνωστικό αντικείμενο, επεκτεινόμενο σε πολλούς τομείς, η αποτελεσματική εφαρμογή του οποίου απαιτεί ειδική εκπαίδευση και ανάπτυξη ανάλογων δεξιοτήτων.
Στο πλαίσιο αυτό, και με δεδομένο το γεγονός ότι ο έλεγχος των λοιμώξεων έχει μόνο θετικά αποτελέσματα για ποιοτικές, ασφαλείς, αλλά και αποδοτικές υπηρεσίες φροντίδας υγείας, η Ε.Ε.Ε.Λ. συνεχίζει την υλοποίηση του προγράμματος των Σεμιναρίων Λοιμώξεων με τη διοργάνωση του 2ου «Σεμιναρίου Εξειδίκευσης στον Έλεγχο των Λοιμώξεων», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 20-24 Φεβρουαρίου 2017, στην Αθήνα (Αμφιθέατρο ΕΡΡΙΚΟΣ ΝΤΥΝΑΝ Hospital Center). Η επιτυχία του 1ου Σεμιναρίου μας υποχρεώνει να δώσουμε την ευκαιρία συμμετοχής και σε άλλους επαγγελματίες υγείας που, λόγω της μεγάλης προσέλευσης, δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν το 2016.
Το Σεμινάριο, το οποίο προσφέρει τη δυνατότητα εμβάθυνσης και επικαιροποίησης στο αντικείμενο του Ελέγχου των Λοιμώξεων, είναι, ταυτόχρονα, προσαρμοσμένο στις σύγχρονες ανάγκες των Ελληνικών δημόσιων και ιδιωτικών Υγειονομικών Μονάδων, βάσει και του πρόσφατου νομοθετικού πλαισίου, στοχεύοντας στην εξειδίκευση των στελεχών των νοσοκομείων που εμπλέκονται ενεργά στον τομέα αυτόν.
Για το λόγο αυτόν, επαναλαμβάνεται το ίδιο σεμινάριο, το οποίο είναι πάλι πενθήμερο, με συνολική διάρκεια σαράντα πέντε (45) ωρών, και εστιάζει σε πέντε βασικούς άξονες/ενότητες: επιδημιολογία, μεθοδολογία επιτήρησης, μέτρα ελέγχου λοιμώξεων, δέσμες μέτρων, έλεγχο επιδημικής έξαρσης και ορθολογική χρήση αντιβιοτικών (antibiotic stewardship). Κατά τη διάρκεια των εισηγήσεων, θα υπάρχει ενεργός συμμετοχή των παρακολουθούντων με τη μορφή ασκήσεων ή ανάλυσης περιπτώσεων, ενώ στο τέλος κάθε ημέρας θα υπάρχει ειδική συνεδρία διαδραστικής επικοινωνίας με ειδικούς επιστήμονες στο εκάστοτε αντικείμενο.
Η πιστοποίηση της επάρκειας στο γνωστικό αντικείμενο του Σεμιναρίου θα προκύψει από την επιτυχία στην γραπτή εξεταστική διαδικασία που προβλέπεται στο τέλος.
Η συμμετοχή σας σε αυτό το καινοτόμο εγχείρημα της Ε.Ε.Ε.Λ. σημαίνει την αναγνώριση από μέρους σας της ανάγκης ύπαρξης επιστημόνων με πιστοποιημένη γνώση του αντικειμένου, αλλά και αναγνώρισης και εμπιστοσύνης στις πολύχρονες προσπάθειες της Εταιρείας μας.

Details

Start:
20 Φεβρουαρίου, 2017
End:
24 Φεβρουαρίου, 2017
Cost:
€180
Event Tags:
, ,
Website:
http://www.eeel.gr/newsletter.html?pid=31

Venue

Αθήνα
Athens, Attiki Greece
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com