Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Τμήμα Φυσικοθεραπείας


Η Φυσικοθεραπεία είναι χρήσιμη για τη διάγνωση και διαχείριση ενός μεγάλου φάσματος τραυματισμών - ασθενειών και εφαρμόζεται στην αποκατάσταση μυοσκελετικών διαταραχών, νευρολογικών παθήσεων καθώς και σε καρδιαγγειακές, αναπνευστικές παθήσεις.

Βαθμός Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο
Υπεύθ. τμήματος Παντουβάκη Άννα 281340 8727 281340 8729

Πιστοποιήσεις

Το τμήμα Φυσικοθεραπείας του νοσοκομείου μας στεγάζεται σε ένα πρόσφατα ανακαινισμένο και πλήρως εξοπλισμένο χώρο, στο υπόγειο της Παλαιάς πτέρυγας. Απαρτίζεται από τέσσερις Φυσικοθεραπευτές και δύο βοηθούς Φυσικοθεραπείας με συνεχή επιστημονική εξέλιξη, προσφέροντας υπηρεσίες υγείας με στόχο την αποκατάσταση μέγιστης αναπνευστικής, κινητικής και λειτουργικής ικανότητας ασθενών που νοσηλεύονται σε όλες τις κλινικές και τμήματα του νοσοκομείου όπως Μονάδα Εντατικής θεραπείας ενηλίκων και νεογνών, Ορθοπεδική, Χειρουργική, Νευροχειρουργική, Παιδιατρική, Πνευμονολογική, Παθολογικές κ.α. Το τμήμα Φυσικοθεραπείας παρέχει επίσης τις υπηρεσίες τους με τη χρήση ειδικών βοηθημάτων, φυσικών μέσων και ειδικών τεχνικών και σε εξωτερικούς ασθενείς που χρήζουν θεραπείας με στόχο την μείωση του πόνου και άλλων διαταραχών σε μυοσκελετικά προβλήματα, την αποκατάσταση αγγειακών εγκεφαλικών επεισοδίων, την θεραπεία αναπνευστικών προβλημάτων σε ενήλικες και παιδιά και την αποκατάσταση μετά από χειρουργικές επεμβάσεις με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης και υγείας των ασθενών. Για κρατήσεις (ραντεβού), μπορείτε να επικοινωνείτε απευθείας με το τμήμα.

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

Παρακάτω θα βρείτε έντυπα ασκήσεων που δίνονται στους ασθενείς κατά την έξοδό τους από το νοσοκομείο. Οι ασκήσεις προορίζονται για τους νοσηλευόμενους ασθενείς που έχουν ήδη εκπαιδευτεί από τους φυσικοθεραπευτές του τμήματος και έχουν δοθεί οι ανάλογες οδηγίες. Για οποιαδήποτε απορία οι ασθενείς μπορούν να επικοινωνούν με τους φυσικοθεραπευτές του τμήματος.

1. Ασκήσεις για ασθενείς μετά από Κατάγματα μηρού

2. Ασκήσεις για ασθενείς μετά από Ολική Αρθροπλαστική Ισχίου

3. Ασκήσεις για ασθενείς μετά από Ολική Αρθροπλαστική Γόνατος

4. Οδηγίες βάδισης σε ασθενείς μετά από χειρουργείο κάτω άκρου

5. Οδηγίες για ανέβασμα & κατέβασμα σκάλας σε ασθενείς με χειρουργείο κάτω άκρου

6. Ασκήσεις μετά από λεμφαδενικό καθαρισμό άνω άκρου ή μαστεκτομή και αντίστοιχο video

7. Αναπνευστικές Ασκήσεις

8. Προεγχειρητικές Ασκήσεις

9. Ασκήσεις για τον Εργασιακό Χώρο

Εκπαιδευτικό έργο

Στα πλαίσια των μαθημάτων που γίνονται από το τμήμα φυσικοθεραπείας στο νοσηλευτικό προσωπικό και τραυματιοφορείς των κλινικών του νοσοκομείου μας με θέμα: «Τεχνικές χειρισμού ασθενών και μέτρα προστασίας» αναρτώνται τα παρακάτω βίντεο με σκοπό να διευκολυνθεί το προσωπικό στην ασφαλή εφαρμογή των τεχνικών που έχει εκπαιδευτεί. Τονίζουμε ότι μόνο η παρακολούθησή τους χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη εκπαίδευση δεν εγγυάται την ασφαλή μεταφορά των ασθενών.

1. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς τα πάνω με ένα άτομο

2. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς τα πάνω με δύο άτομα

3. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς τα πάνω με ένα άτομο και τη χρήση βοηθητικού μέσου

4. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς το πλάι με ένα άτομο

5. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς το πλάι με δύο άτομα

6. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς το πλάι με ένα άτομο και τη χρήση βοηθητικού μέσου

7. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς τα πλάγια με ένα άτομο

8. Μεταφορά ασθενούς στο κρεβάτι προς τα πλάγια με δύο άτομα

9. Μεταφορά ασθενούς από κρεβάτι σε κρεβάτι ή φορείο με τη χρήση βοηθητικού μέσου και ένα άτομο

10. Μεταφορά ασθενούς από κρεβάτι σε κρεβάτι ή φορείο με τη χρήση βοηθητικού μέσου και δύο άτομα

11. Γύρισμα ασθενούς από το κρεβάτι στην καθιστή θέση

12. Μεταφορά ασθενούς από καθιστή θέση σε καρέκλα με ένα άτομο

13. Μεταφορά ασθενούς από καθιστή θέση σε καρέκλα με δύο άτομα

14. Μεταφορά ασθενούς από καρέκλα σε καθιστή θέση με ένα άτομο

15. Μεταφορά ασθενούς από καρέκλα σε καθιστή θέση με δύο άτομα

16. Μεταφορά ασθενούς από καθιστή θέση σε καρέκλα με ένα άτομο και τη χρήση ζώνης μεταφοράς

17. Μεταφορά ασθενούς από καρέκλα σε καθιστή θέση με ένα άτομο και τη χρήση ζώνης μεταφοράς

18. Μεταφορά ασθενούς από καθιστή θέση σε καρέκλα με ένα άτομο και τη χρήση ζώνης μεταφοράς-σανίδας μεταφοράς

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται ασκήσεις σχετικά με τη σωστή εργονομία στο χώρο εργασίας, η οποία είναι ζωτικής σημασίας και αποσκοπεί στην πρόληψη ή στον έλεγχο τραυματισμών και ασθενειών, εξαλείφοντας ή περιορίζοντας την έκθεση των εργαζομένων σε παράγοντες κινδύνου. Οι παράγοντες κινδύνου περιλαμβάνουν δυσάρεστες στάσεις, επανάληψη κινήσεων, λανθασμένο χειρισμό υλικού, μηχανική συμπίεση, κραδασμούς, ακραίες θερμοκρασίες, λάμψη, ανεπαρκή φωτισμό κ.α. Οι εργαζόμενοι που περνούν πολλές ώρες σε ένα σταθμό εργασίας μπορεί να αναπτύξουν μϋοσκελετικές διαταραχές λόγω των παραπάνω εργονομικών κινδύνων. Ένας από τους τρόπους πρόληψης εμφάνισης μϋοσκελετικών διαταραχών είναι και η εκτέλεση προγράμματος άσκησης κατά τη διάρκεια του χρόνου εργασίας. Εκτελέστε τις παρακάτω ασκήσεις όποτε είναι εφικτό ή όποτε νιώθετε δύσκαμπτοι. Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εργασίας σας βεβαιωθείτε ότι σηκώνεστε και περπατάτε επαρκώς. Συνδυάστε τις ασκήσεις με σωστή αναπνοή και θα νιώσετε άμεσα ανακούφιση!

Το προσωπικό του τμήματος φυσικοθεραπείας είναι στη διάθεση των εργαζομένων για την επίλυση οποιασδήποτε σχετικής απορίας.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2023-2024

Υποστηρικτικό υλικό για τον ασθενή που διαχειρίζεται την αποκατάσταση του μετά από ασθένεια που σχετίζεται με COVID19 λοίμωξη

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com