Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Απάντηση σε δημοσίευμα που αφορά τα χειρουργικά ράμματα και άλλα θέματα

Α) Στόχος της Διοίκησης των Νοσοκομείων ΠαΓΝΗ-ΓΝ Βενιζέλειο είναι ο εξορθολογισμός των προμηθειών με τήρηση όλων των διαδικασιών, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, αλλά παράλληλα προσπαθεί και να εξασφαλίσει την καλύτερη ποιότητα σε όλα τα υλικά που χρησιμοποιούνται από τους γιατρούς για τους ασθενείς, χωρίς ελλείψεις.

Δυστυχώς πολλές φορές υπάρχουν εταιρείες που καλύπτονται πίσω από νομικά τερτίπια και προσπαθούν να επιβάλλουν, μέσω νομικών εκφοβισμών ή ακόμα και μέσω συκοφαντικής δυσφήμησης, υλικά τα οποία έχουν αποδειχθεί προβληματικά κατά τη χρήση τους με κίνδυνο την ασφάλεια των ασθενών.

Τα χειρουργικά ράμματα είναι ένα από αυτά τα υλικά, για το οποία η διοίκηση του νοσοκομείου θα ενημερώσει σχετικά τον Εισαγγελέα και όλες τις εμπλεκόμενες αρχές  με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί και τεκμηριωθεί, όπως αποφάσισε χθες σε συνεδρίαση του σχετικά το Δ.Σ.

Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων είναι στενή, ιδιαίτερα όταν λόγω των συνεχών ενστάσεων από τις προμηθεύτριες εταιρείες, παρατηρούνται καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση των διαγωνισμών. 

Ταυτόχρονα έχει πλήρως δρομολογηθεί και λειτουργεί η ηλεκτρονική παραγγελία φαρμάκων και υλικών προς τους προμηθευτές, απευθείας, μέσω email από το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα, ώστε να μειωθεί ο χρόνος διαχείρισης των παραγγελιών και πρακτικά, υπό κανονικές συνθήκες, σε συνδυασμό με την ηλεκτρονική παρακολούθηση των minimum και των maximum, να μην υπάρχει ποτέ έλλειψη σε υλικό/φάρμακο.

Ο Τακτικός διαγωνισμός προμήθειας χειρουργικών ραμμάτων βρίσκεται στο στάδιο της επαναπροκήρυξης.

Η προμήθεια των χειρουργικών ραμμάτων γίνεται τώρα με Εξωσυμβατικές παραγγελίες.

Τα χειρουργεία μας έχουν πλήρη διαθεσιμότητα ραμμάτων.

Β) Ράντζα: Το ΓΝ Βενιζέλειο αυτή τη στιγμή καθώς βρίσκεται σε πληρότητα 72%, δεν είναι γεμάτο, και συνεπώς δεν υπάρχουν ράντζα. Αντίστοιχα και το ΠαΓΝΗ έχει 64% πληρότητα αυτή τη στιγμή.

Πράγματι υπήρξαν ημέρες που η πληρότητα άγγιζε το 100%, φαινόμενο που παρατηρείται λίγες ημέρες το χρόνο, όταν οι καιρικές συνθήκες είναι ιδιαιτέρως ακραίες ή υπάρχει έντονη έξαρση της εποχικής γρίπης.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com