Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Αξιολόγηση του προγράμματος εμβολιασμού κατά της εποχικής γρίπης στο Βενιζέλειο

Μετά τις δράσεις που σχεδιάσθηκαν το Νοέμβριο του 2016, έγινε με επιτυχία ο ετήσιος εμβολιασμός των επαγγελματιών υγείας του νοσοκομείου μας, εξασφαλίζοντας ικανοποιητικό επίπεδο εμβολιαστικής κάλυψης. Θυμίζουμε ότι όλοι οι εργαζόμενοι σε Μονάδες Υγείας θεωρούνται “ομάδα υψηλού κινδύνου” και χρειάζεται (εθελοντικά) να εμβολιασθούν. Στις καινοτόμες ενέργειες που έγιναν είναι η για πρώτη φορά κατάρτιση ονομαστικού καταλόγου εμβολιασθέντων, η συμμετοχή της ιατρού εργασίας και οι ενεργητικές παρουσίες των επισκεπτριών υγείας στις κλινικές και στις Μονάδες του Νοσοκομείου μας.

Εμβολιάσθηκε το 32% του προσωπικού μας.

Την προηγούμενη περίοδο 2015-2016 το ποσοστό εμβολιασμού, κατά μέσο όρο, για τα νοσοκομεία στην Ελλάδα ήταν 10,93% και για τα Κέντρα Υγείας 24,31%. Την ίδια περίοδο το ποσοστό εμβολιασμού στο νοσοκομείο μας ήταν περίπου 3%.

Οι πρώτες κλινικές σε εμβολιασμό:

Τα τέσσερα πρώτα τμήματα/κλινικές με το μεγαλύτερο ποσοστό εμβολιασθέντων είναι:

  1. Παιδιατρική κλινική, με ποσοστό εμβολιασμού 71,4%
  2. Β’ Παθολογική κλινική, με ποσοστό εμβολιασμού 60%
  3. Μονάδα Προώρων (ΜΕΝΝ), με ποσοστό εμβολιασμού 56%
  4. Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, με ποσοστό εμβολισμού 55,2%

ΒΡΑΒΕΙΟ

Σε όλο το προσωπικό που έχει εμβολιασθεί στην Παιδιατρική κλινική (ως πρωταθλήτρια κλινική) δίδεται μια ημέρα ρεπό, γιατί με τη συμπεριφορά του έδειξε ότι νοιάζεται για την ασφάλεια των ασθενών και των στελεχών της κλινικής.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com