Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Δελτίο τύπου

Σε σχέση με τα πρόσφατα δημοσιεύματα της Ένωσης Ιατρών Ηρακλείου, στα οποία εξέφρασαν την ανησυχία τους για την πιθανή αναστολή λειτουργιών στο Νοσοκομείο μας, σας ενημερώνουμε τα εξής:

Η Διοίκηση και οι υπεύθυνοι υπηρεσιακοί παράγοντες του Νοσοκομείου μας βρίσκονται διαχρονικά σε συνεχή επικοινωνία και σε στενή συνεργασία με όλους τους Διευθυντές των Ιατρικών και λοιπών Τμημάτων με στόχο τη διατήρηση και προαγωγή των προεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Με τις υπερβάλλουσες προσπάθειες όλου του ιατρονοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, τις υποστηρικτικές ενέργειες της Διοίκησης και των αρμοδίων διοικητικών στελεχών, ανταπεξήλθαμε στις πρωτόγνωρές προκλήσεις της υγειονομικής συγκυρίας και επιδημιολογικής κρίσης του COVID-19, νοσηλεύοντας μέχρι σήμερα 1650 ασθενείς στην Κλινική COVID, 180 ασθενείς στη ΜΕΘ, εμβολιάζοντας παράλληλα 40.860 άτομα από την κοινότητα.

Παρά το απαιτητικό περιβάλλον, καταβλήθηκε ταυτόχρονα κάθε δυνατή προσπάθεια συνέχισης της παροχής όλου του φάσματος των υγειονομικών υπηρεσιών, καθώς και κάθε δυνατής και επιτυχημένης προσπάθειας να μη χαθεί κανένα επενδυτικό έργο (Πανάνειο – Ανακαίνιση παλαιού κτιρίου και περιβάλλοντα χώρου του Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο», – Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός).
Κατά τη διάρκεια της πανδημίας το Νοσοκομείο μας ενισχύθηκε με 30 Ειδικευμένους μόνιμους ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, με 21 Επικουρικούς ιατρούς και με 169 άτομα διαφόρων ειδικοτήτων (Νοσηλευτικό – Παραϊατρικό και λοιπό Βοηθητικό).

Το έργο αυτό πλήρωσης θέσεων, συνεχίζεται και βρίσκεται ήδη σε καθεστώς δρομολογημένων διαδικασιών με αιτήματα για προκηρύξεις 11 μονίμων Ιατρών, μεταξύ των οποίων και Ειδικευμένου ιατρού Αιματολόγου με γνωστικό αντικείμενο σε περίπτωση που καταστεί δυνατό, «διαταραχές αιμόστασης-θρόμβωσης» για πλήρωση της κενωθείσας θέσης της αποχωρούσας Αιματολόγου ιατρού με συνταξιοδότηση από την ενεργό υπηρεσία στο Δημόσιο, καθώς και θέση ειδικευμένου Παιδοψυχίατρου (καινούργια προκήρυξη) για το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο.

Επισημαίνεται ότι η επίτευξη ταχείας έλευσης νέων ιατρών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την διαθεσιμότητα των αντίστοιχων ειδικοτήτων.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου σεβόμενη την ιστορική καταξίωση του ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ στη συνείδηση του Ηρακλειώτη πολίτη, παραμένει πιστά προσηλωμένη στο όραμα της διατήρησης και περαιτέρω ανάπτυξης του Νοσοκομείου μας σαν ένα φιλικό, προσβάσιμο και ποιοτικό πυλώνα της Δημόσιας Υγείας του τόπου μας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com