Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Δράσεις στα πλαίσια πρόληψης κατά του αλκοόλ

Στο Πλαίσιο Αντίληψης και Συνεργασίας της  7ης ΥΠΕ με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κρήτης για την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής υγείας στις σχολικές μονάδες πραγματοποιείται το «Πρόγραμμα Πρόληψης Αλκοόλ και Νέοι» που αποτελεί ένα σύνολο δράσεων ενημέρωσης των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων για τις επιβλαβείς συνέπειες της χρήσης αλκοόλ. Οι δράσεις αυτές βασίζονται στη βιωματική προσέγγιση. Απευθύνεται σε παιδιά από την Δ΄ Δημοτικού έως το Λύκειο και στόχος είναι η ενεργοποίηση των μαθητών σε θέματα που σχετίζονται με τη χρήση αλκοόλ και τις βλαβερές επιπτώσεις αυτού.

Tο Κέντρο Υγείας Χάρακα σε συνεργασία με το Ψυχιατρικό τμήμα του Γ.Ν.Η. «Βενιζέλειο» και το Γυμνάσιο Ασημίου έχουν αναλάβει τη δράση ενημέρωσης των μαθητών του Γυμνασίου Ασημίου η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 7 Απριλίου, ώρα 9.00 στο χώρο του γυμνασίου Ασημίου.  Από το Κέντρο Υγείας Χάρακα θα συμμετέχουν ο κος Εμμανουήλ  Δουλγεράκης και η κα Ευσταθία Πετεινάρη και από το ψυχιατρικό τμήμα του νοσοκομείου, η Δ/ντρια κα Ε. Χουρδάκη και η ψυχολόγος κα Χ. Πετράκη. Και οι τέσσερεις προαναφερόμενοι αποτελούν μέλη του δικτύου επαγγελματιών υγείας για το πρόγραμμα «Αλκοόλ και Νέοι» της 7ης ΥΠΕ.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com