Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Γέφυρα ζωής

Και απόψε τη νύχτα της 19ης Ιανουαρίου, η “καρδιά” του συστήματος μεταμοσχεύσεων της Ελλάδας, χτυπάει στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο.

Μετά από εγκεφαλικό θάνατο ασθενούς, η οικογένεια του βρήκε το σθένος να ανταποκριθεί θετικά στη δυνατότητα που της έδωσαν οι ιατροί της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, να δωρίσουν τα όργανα του οικείου της, προκειμένου να σωθούν άλλοι ασθενείς. Κατόπιν συναίνεσής της, ενημερώθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων και άμεσα ξεκίνησαν οι διαδικασίες πιστοποίησης της καταλληλότητας του δότη και οργάνωσης των χειρουργείων, ώστε συντεταγμένα, να γίνουν οι απαραίτητες χειρουργικές επεμβάσεις. 

Η μεταμόσχευση είναι μια από τις απαιτητικότερες ιατρικές πράξεις, η οποία δεν χρειάζεται μόνο επιστημονική επάρκεια, αλλά κυρίως ένα δομημένο και επαρκές συντονιστικό σύστημα, με εξειδικευμένους επαγγελματίες, προκειμένου να μπορεί απρόσκοπτα να μετουσιώνεται η μεγαλοψυχία των συγγενών του δότη σε θεραπεία για άλλους ανθρώπους που πάσχουν. 

Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του δότη και την ευχαριστούμε για το θάρρος και το σθένος της, εκ μέρους των εκατοντάδων πασχόντων που περιμένουν σε λίστα αναμονής, καθώς σε κάποιους από αυτούς η ζωή μπορεί και πάλι να χαμογελάσει από τα δώρα που τους χάρισε.

Η νύχτα θα είναι μακρυά…

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com