Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Η εθελοντική αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών

Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ( Π.Ο.Υ.), τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Την ημέρα αυτή τιμάται, διεθνώς, ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης και ο αλτρουισμός που επιδεικνύει προσφέροντας δύο πολύτιμα αγαθά χωρίς ανταμοιβή: λίγο από το χρόνο του και 400ml αίμα από τα 5 λίτρα που έχει.
Ο φετινός εορτασμός τη συγκεκριμένη ημέρα από το Κέντρο Αίματος του Βενιζέλειου Νοσοκομείου έχει σαν μήνυμα την “Αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών”.
Το Κέντρο πραγματοποίησε εκδήλωση με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου μας. Η εκδήλωση αυτή είχε ένα διαφορετικό χαρακτήρα φέτος, μιας και σ’αυτήν έγινε η βράβευση παιδιών από σχολεία της πόλης του Ηρακλείου, τα οποία μετά από ενημέρωση για την εθελοντική αιμοδοσία στα πλαίσια ενός προγράμματος που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική περίοδο, σχεδίασαν αφίσες για την αιμοδοσία.

Ευχαριστούμε όλους όσους παρευρέθηκαν και ανταποκρίθηκαν στη πρόσκληση μας. Ιδιαίτερα την Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Κα Μαυρομάτη Ελένη, τον Διοικητή του νοσοκομείου Κον Τασσόπουλο Ιωάννη, τον υποδιοικητή Κον Μσχοβάκη Γεώργιο, την εκπρόσωπο της Δευτ/θμιας Εκπαίδευσης Κα Ζαχαράτου Αγγελική, την επιστημονική οργάνωση του νοσοκομείου, την νοσηλευτική υπηρεσία, τους εκπροσώπους των σχολείων με τους μικρούς μαθητές αλλά και όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Άξιοι συγχαρητηρίων όλοι οι συντελεστές αυτής της προσπάθειας που επιβεβαιώνουν για μια ακόμα φορά το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών του Κέντρου Αίματος του ΓΝΗ Βενιζέλειο.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com