Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών 2018

Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών εορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο κάθε 12η Μαΐου, την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας που επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, με το έργο της να θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Το Διεθνές Συμβούλιο Νοσηλευτών (International Council of Nurses-ICN) προσέδωσε στη μέρα για τη φετινή χρονιά το θέμα “Νοσηλευτές: Μια φωνή που οδηγεί – Η Υγεία ως ανθρώπινο δικαίωμα”.

Το δικαίωμα στην υγεία είναι κοινωνικό και αποτελεί κάτι περισσότερο από μια φράση για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, οι οποίοι με την καθημερινή τους προσφορά διασφαλίζουν και υποστηρίζουν εξ΄ολοκλήρου τη λειτουργία του συστήματος υγείας.

Οι Νοσηλευτές αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο με το έργο τους έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλού επιπέδου προσόντα. Κυρίως όμως, απαιτούνται ψυχικές αντοχές για την αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων και με έντονες συναισθηματικές διαφοροποιήσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι Νοσηλευτές είναι εκείνοι που ξοδεύουν τον περισσότερο χρόνο με τους ασθενείς και τις οικογένειες τους, εκείνοι που μοιράζονται την αγωνία, τη λύπη και τη χαρά τους, που θα δράσουν άμεσα και σωστά στις πιο κρίσιμες στιγμές ή που θα πρέπει να βρούν τη δύναμη να συνεχίσουν μετά από ένα δυσάρεστο γεγονός.

Η Διεύθυνση Νοσηλευτικής Υπηρεσίας εκφράζει την ευγνωμοσύνη της σε όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες που υπερβαίνουν εαυτό με την παρουσία και την αδιάκοπη προσφορά τους απέναντι στο κοινωνικό σύνολο. Χρόνια Πολλά στους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου μας που διαθέτουν όραμα για την εξέλιξη του επαγγέλματος και του Νοσοκομείου μας και εργάζονται για αυτό.

Φέτος, για τον εορτασμό της ημέρας σας καλούμε την Παρασκευή 11 Μαΐου 2018 και ώρα 09.30π.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου θα τελεστεί λειτουργία μετά αρτοκλασίας.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com