Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Πεπραγμένα του Ξενώνα Αλκυονίδα για το έτος 2017

Πέρασε άλλος ένας χρόνος που ο Ξενώνας ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ βρίσκεται μέσα στην πόλη. Η εγγύτητα αυτή πρόσφερε πλήθος ερεθισμάτων και κινήτρων, αφενός για τους ενοίκους και αφετέρου για την Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα (Π.Θ.Ο.) του Ξενώνα, οι πρώτοι για να αποασυλοποιηθούν και οι δεύτεροι για να μπορούν να επιτελούν το έργο τους.
Έτσι το χρόνο που πέρασε πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω δραστηριότητες:
1. ΕΚΘΕΣΗ-ΠΑΖΑΡΙ στο χώρο του Βενιζελείου Γ.Ν.Η. με αφορμή την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνα. Εκτέθηκαν έργα των ενοίκων που κατασκεύασαν οι ίδιοι στο Εργαστήριο του Ξενώνα. Το ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ τους εκπαιδεύει και του εξοπλίζει με εφόδια ώστε όταν φύγουν από τον Ξενώνα να μπορούν να απευθυνθούν στην αγορά εργασίας.
2. Το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ σε ταβέρνα του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή ενοίκων και των οικογενειών τους, πρόσφερε την ευκαιρία να διασκεδάσουν όπως κάθε κάτοικος της κοινότητας.
3. Το ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ στο χώρο του Ξενώνα έδωσε την ευκαιρία στους ενοίκους να διασκεδάσουν και με τη συμμετοχή του μεταμφιεσμένου προσωπικού να γελάσουν και να χορέψουν.
4. Η συμμετοχή των ενοίκων στον εορτασμό των ΚΟΥΛΟΥΜΩΝ του Δήμου Ηρακλείου τους έδωσε την δυνατότητα να συνυπάρξουν με ανθρώπους της κοινότητας.
5. Ο ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΟΣ εορτασμός με υπαίθρια ψησταριά στο χώρο του Ξενώνα παρέπεμψε τους ενοίκους σε παρόμοιους εορτασμούς στο χώρο του σπιτιού τους.
6. Τις ημέρες του ΠΑΣΧΑ πραγματοποιήθηκε έκθεση – παζάρι με έργα των ενοίκων που κατασκεύασαν στο Εργαστήριο του Ξενώνα.
7. Πραγματοποιήθηκαν δύο ΕΚΔΡΟΜΕΣ συνοδευόμενες από γεύμα όπως θα γινόταν αν οι ένοικοι συμμετείχαν σε εκδρομές της κοινότητας.
8. Στα πλαίσια της ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ με την κοινότητα ξεκίνησε συνεργασία με το ΚΟΙΦ.Α.Π.Η. Δειλινών με κατασκευή χειροτεχνιών στο χώρο τους από ενοίκους του Ξενώνα με την καθοδήγηση των εκπαιδευτριών του Ξενώνα.
9. Δημιουργία ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ από ενοίκους και προσωπικό με τη συμμετοχή τους σε πορείες του Φυσιολατρικού Συλλόγου.
10. Η Π.Θ.Ο προγραμμάτισε ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ στους ενοίκους, έτσι νοσηλεύτριες παρουσίασαν εργασία που αφορούσε την ατομική υγιεινή.
11. Ο Ξενώνας εξασφάλισε ΓΥΜΝΑΣΤΡΙΑ από το Δήμο Ηρακλείου για να μη λείψει από τους ενοίκους η γυμναστική τους εκπαίδευση, στο γυμναστήριο του Ξενώνα αλλά και έξω από αυτόν.
12. Ο ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ έχει τη θέση του στον Ξενώνα ΄΄ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ΄΄ με συμμετοχή των ενοίκων σε παρασκευή και διανομή φαγητού από το σύλλογο Αλληλεγγύης στα Δειλινά. Επίσης μέσα στο έτος που πέρασε ο Ξενώνας εξασφάλισε τη συμμετοχή εθελόντριας ψυχολόγου.
Η Π.Θ.Ο. δεν αμέλησε και η ίδια την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ της με τη συμμετοχή της σ’ όλες τις ημερίδες και τα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν εντός και εκτός νομού και στο συνέδριο της Ε.Ν.Ε. συμμετείχε με ομιλίες τον μελών της.
Εν κατακλείδι, σαν αποτέλεσμα της σκληρής συλλογικής δουλειάς της Π.Θ.Ο. δύο ένοικοι είναι έτοιμοι προς αποχώρηση και επανασύνδεση με την κοινότητα.

Η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα του Ξενώνα ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com