Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Πρόγραμμα Otago στο ΓΝ Βενιζέλειο-Πανάνειο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ασκήσεων για την Πρόληψη Πτώσεων των Ηλικιωμένων “Otago Exercise Programme (ΟΕΡ)” που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, το Σαββατοκύριακο 19-20 Σεπτέμβρη 2020.

Το σεμινάριο διοργανώθηκε από το τμήμα Φυσικοθεραπείας του Νοσοκομείου προκειμένου να επιτευχθεί η εξειδίκευση και η πιστοποίησή του στη μέθοδο “OTAGO” με την εκπαιδευτική μεθοδολογία που δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ProFouND (Prevention of Falls Network for Dissemination, Δίκτυο Διάδοσης σχετικά με την Πρόληψη των Πτώσεων των Ηλικιωμένων) σε συνεργασία με τους εταίρους του, Δημόκριτο και την Later Life Training. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο σεμινάριο υπήρξε διαδικτυακή συμμετοχή και της καθηγήτριας Skelton Dawn (Professor of Ageing and Health,School of Health and Life Sciences, Institute for Applied Health Research,Centre for Living, Glasgow Caledonian University), βασικός συντελεστής του ProFouND και διευθυντικό στέλεχος της εταιρίας Later Life Training.

Το σεμινάριο ενισχύει την επιστημονική κατάρτιση των φυσικοθεραπευτών του Νοσοκομείου για την υποστήριξη της λειτουργίας του Ιατρείου πρόληψης πτώσεων (Yπεύθυνη: κ. Αλπαντάκη Καλλιόπη) σε άτομα τρίτης ηλικίας κι έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Επιμόρφωσης ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ, με επιστημονικά Υπεύθυνη την Κ. Σακελλάρη Βασιλική (Καθηγήτρια Φυσικοθεραπείας του ΠΑ.Δ.Α.) και τον κ.Τρίγκα Παναγιώτη, Λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.”

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com