Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Συμμετοχή επιστημόνων του Νοσοκομείου σε ενημερωτικές εκδηλώσεις του συλλόγου Ευ ζω με τον καρκίνο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με το σύλλογο Ευ ζω με τον καρκίνο και των ενημερωτικών δράσεων, δύο εξαίρετοι επιστήμονες του ΓΝΗ “Βενιζέλειο” συμμετείχαν σε εκδηλώσεις του συλλόγου. Πιο συγκεκριμένα:

-Στις 28 Σεπτεμβρίου ο διατροφολόγος-διαιτολόγος του νοσοκομείου κος Λιναρδάκης Στέλιος παρουσίασε στον Πολυχώρο του συλλόγου τις βασικές κατευθύνσεις και οδηγίες για τη διατροφή κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών ενώ παράλληλα απαντήθηκαν πολλά ερωτήματα και απορίες των παρευρισκόμενων αναφορικά με το θέμα.

-Στις 31 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία και απήχηση η δεύτερη ομιλία στον Πολυχώρο του συλλόγου με εισηγήτρια την κα  Αρμενάκη Αθηνά, Κλινική Ψυχολόγο του Νοσοκομείου μας, η οποία μίλησε εις βάθος και με μεγάλη ενσυναίσθηση για την «Κόπωση των φροντιστών στη διαχείριση ασθενών με καρκίνο». Η κα Αρμενάκη ανέλυσε την σημαντικότητα της παροχής σωστής φροντίδας στον ασθενή, τα στοιχεία που επηρεάζουν την ποιότητα της φροντίδας (ηλικία- πάθηση- σχέση ασθενούς με φροντιστή κα). Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στο «φορτίο» και τα καθήκοντα των φροντιστών (είτε αυτοί είναι σύντροφοι, είτε γονείς, είτε παιδιά) και τονίστηκε, ότι ένας φροντιστής ο οποίος βιώνει αρνητικά συναισθήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να φτάσει σε σημείο να παραμελεί σημαντικά τον ίδιο του τον εαυτό. Μεγάλο μέρος της ομιλίας αποτέλεσε το κομμάτι της ψυχολογικής και σωματικής επιβάρυνσης των φροντιστών, δημιουργώντας τους πληθώρα αρνητικών συναισθημάτων, με σύνηθες αποτέλεσμα την αποκοπή τους από την προηγούμενη κοινωνική ζωή τους.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com