Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Το Κέντρο Αίματος κοντά στους μαθητές

Στην ολοκλήρωση του πλησιάζει το Πρόγραμμα Αγωγής υγείας σε σχολεία της πόλης του Ηρακλείου που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους το Κέντρο Αίματος του Νοσοκομείου με υπεύθυνη την Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου, κα Πετράκη Άννα. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα επισκέψεων σε γυμνάσια με σκοπό την ενημέρωση για εθελοντική αιμοδοσία ολοκληρώθηκε με τα παρακάτω γυμνάσια και λύκεια να συμμετέχουν: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο, 5ο, 6ο, 7ο, 8ο, 9ο, 10ο, 11ο, 12ο, 13ο Γυμνάσια, 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου, 6ο Επαγγελματικό Λύκειο Ηρακλείου, Καλλιτεχνικό και Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου, Πειραματικό Σχολείο Ηρακλείου. Με το πέρας της ενημέρωσης και των επισκέψεων ζητήθηκε από τους μαθητές των σχολείων να συμμετέχουν στο σχεδιασμό μιας αφίσας σχετική με την  Εθελοντική Αιμοδοσία, οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν σε εκδήλωση για την Παγκόσμια ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η αποδοχή και ο ενθουσιασμός από μαθητές και εκπαιδευτικούς ήταν ιδιαίτερα ένθερμη με μεγάλη συμμετοχή και τα εύσημα για τη διεξαγωγή του προγράμματος δεν περιορίστηκαν μόνο σε προφορικές συζητήσεις, αλλά και σε επιστολές απο Δ/νσεις Γυμνασίων.

Το επόμενο και τελευταίο βήμα της δράσης αυτής του Κέντρου Αίματος που θα αποτελέσει και την κορύφωση της, είναι η εκδήλωση που θα λάβει χώρα στις 14 Ιουνίου η οποία έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Πιο συγκεκριμένα έχουν ήδη ξεκινήσει οι προετοιμασίες και συγκεντρώνονται αφίσες μαθητών από το Κέντρο Αίματος οι οποίες θα αξιολογηθούν και θα βραβευθούν στην εκδήλωση της 14ης Ιουνίου, στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου, με τίτλο «Η Αιμοδοσία μέσα από τα μάτια των παιδιών μας».

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com