Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Ξενώνας ΄΄ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ΄΄ -“Ταξιδεύοντας την τέχνη”

Η Very Special Arts Hellas προσκαλεί εικαστικούς με αναπηρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα “Ταξιδεύοντας την Τέχνη” το οποίο χρηματοδοτείται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και  υλοποιείται σε συνεργασία  με το Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), την Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών και την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών.
Στα πλαίσια του Προγράμματος θα εκδοθεί ένα συλλεκτικό Λεύκωμα που θα αποτελείται από 25 έργα εικαστικών με αναπηρία τα οποία θα επιλεγούν από αρμόδια Κριτική Επιτροπή και από 25 χειρόγραφα λογοτεχνών οι οποίοι θα αντλήσουν έμπνευση από τα συγκεκριμένα έργα. Τα 25 έργα, μαζί με τα 25 χειρόγραφα θα αποτελέσουν επίσης το υλικό της έκθεσης «Ταξιδεύοντας την Τέχνη», η οποία θα εγκαινιαστεί στην Αθήνα στο Ιστορικό Αρχείο του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, τον Οκτώβριο του 2019. Κατόπιν, η έκθεση θα τύχει ευρείας προβολής «ταξιδεύοντας» στα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ σε Βόλο, Ιωάννινα, Σπάρτη και Τήνο, όπου θα πλαισιωθεί από καλλιτεχνικές δράσεις των ομάδων της Very Special Arts Hellas και από βιωματικά εργαστήρια για άτομα με και χωρίς αναπηρία.
Το «Ταξιδεύοντας την Τέχνη» αποσκοπεί στον εντοπισμό και την ευρεία προβολή του έργου Ελλήνων εικαστικών καλλιτεχνών με αναπηρία και στην αποδοχή από την κοινωνία του δικαιώματος της συμμετοχής τους στην παραγωγή πολιτιστικού έργου.
Συμμετοχή μπορούν να δηλώσουν εικαστικοί (αυτοδίδακτοι και μη) με αναπηρία, άνω των 18 ετών από όλη την Ελλάδα. Τα έργα πρέπει να είναι ατομικά και να εκπροσωπούν τον δημιουργό τους σε σύλληψη και εκτέλεση. Ο ορισμός των εικαστικών και της αναπηρίας είναι ευρύς.

Ο Ξενώνας ΄΄ΑΛΚΥΟΝΙΔΑ΄΄ συμμετέχει στο πρόγραμμα με έργα ενοίκου του. Είναι πολύ σημαντικό πρώτα για τον ίδιο τον ένοικο αλλά και για τον Ξωνώνα. Πέρα από τη διάκριση η διαδικασία της συμμετοχής

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com