Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Απάντηση στα περί «Εμπορευματοποίησης» της Υγείας με τη προμήθεια νέου σύγχρονου εξοπλισμού στα νοσοκομεία ΠαΓΝΗ – Γ.Ν. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ

Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού και Αναπτυξιακού Σχεδιασμού 2017-2019 του Πα.Γ.Ν.Η – Γ.Ν. «Βενιζέλειο», σε συνεργασία με την 7η Υ.Πε Κρήτης και στο πλαίσιο κατευθύνσεων πολιτικών του Υ.Υ. με στόχο την ενίσχυση του ΕΣΥ και ειδικότερα για τα 2 νοσοκομεία του Ηρακλείου υπεγράφησαν χθες  5 Ιουλίου του 2017 από τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Πολάκη, οι σχετικές αποφάσεις για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2017 της προμήθειας Ιατροτεχνολογικού και Ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου – Γ.Ν. «Βενιζέλειο».

Συνολικά η χρηματοδότηση για τη προμήθεια του εξοπλισμού και για τα δύο νοσοκομεία είναι 1.765.000 Για το ΠαΓΝΗ εξοπλισμός 1.000.000,00€ και για το Γ.Ν. «Βενιζέλειο» 765.000,00€. Ο εξοπλισμός αυτός αναμένεται να αναβαθμίσει την ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών στους ασθενείς.

Οι διαδικασίες προμήθειας θα γίνουν άμεσα καθώς έχει γίνει η σχετική προεργασία σύμφωνα με το προγραμματισμό μας.

Πιο συγκεκριμένα:

  1. Προμήθειας ενός Τομογραφικού Συστήματος γ΄- ΚΑΜΕΡΑ δύο κεφαλών SPECTCT για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος Πυρηνικής Ιατρικής του Πα.Γ.Ν.Η με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 600.000,00€

Η γ κάμερα SPECT/CT είναι ένα νέο απεικονιστικό σύστημα του τμήματος της πυρηνικής ιατρικής το οποίο διαφέρει από την κλασική γ κάμερα, γιατί έχει ενσωματωμένο ένα αξονικό τομογράφο. Το πλεονέκτημα αυτού του συστήματος έγκειται στο γεγονός ότι παρέχονται και ανατομικές πληροφορίες για την ακριβέστερη εκτίμηση και εντόπιση παθολογικών ιστών του οργανισμού.

Η γ κάμερα SPECT/CT  θα χρησιμοποιηθεί για την εκτέλεση σπινθηρογραφικών εξετάσεων, όπως σπινθηρογράφημα οστών, σπινθηρογράφημα παραθυρεοειδών, σπινθηρογράφημα ανίχνευσης όγκων και φλεγμονών και γενικά σε όλο το φάσμα των εξετάσεων της πυρηνικής ιατρικής.

  1. Προμήθεια και εγκατάσταση παραγωγής αέριου ιατρικού οξυγόνου για την κάλυψη των αναγκών τόσο του Πα.Γ.Ν.Η με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 400.000,00€, όσο και του Γ.Ν. «Βενιζέλειο» με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 320.000,00€

Οι ανάγκες που σκοπεύει να καλύψει το προτεινόμενο έργο είναι η αυτόνομη, σε μεγάλο βαθμό, παραγωγή του αναγκαίου οξυγόνου που καταναλώνεται στα δύο Νοσοκομεία της πόλης του Ηρακλείου, για την τροφοδοσία όλων των τμημάτων τους με οξυγόνο. Επίσης με την προμήθεια και εγκατάσταση του συστήματος παραγωγής αερίου οξυγόνου πραγματοποιείται μεγάλης κλίμακας εξοικονόμηση πόρων.

  1. Προμήθεια διαφόρων ειδών ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για τις ανάγκες του Γ.Ν. «Βενιζέλειο» με συνολικό ενδεικτικό προϋπολογισμό 256.000,00€. Ο εξοπλισμός θα  περιλαμβάνει Χειρουργική Τράπεζα και οφθαλμολογικό Εξοπλισμό (τομογραφία οπτικού νεύρου-OCT τρισδιάστατης οπτικής , 3D οφθαλμολογικό υπερηχογράφο  A-SCAN και Κάμερα βυθού οφθαλμού τεχνολογίας SLO – scanner laser ophthalmoscope)
  2. Προμήθεια 12 Μηχανημάτων Τεχνητού Νεφρού (αιμοδιήθησης- αιμοδιήθησης και on line μεθόδων) για το Γ.Ν. «Βενιζέλειο», συνολικού προϋπολογισμού 180.000,00€ και σημειώνουμε επίσης, ότι πρόσφατα αντικαταστάθηκαν 12 πολυθρόνες αιμοκάθαρσης.

Η προμήθεια του νέου υψηλής τεχνολογίας ιατροτεχνολογικού και ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού θα αναβαθμίσει αισθητά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας στην Κρήτη.

Συνεχίζουμε την  βελτίωση υποδομών και εξοπλισμού των δύο Νοσοκομείων διατηρώντας το δημόσιο χαρακτήρα τους και καλύπτοντας ανάγκες που εκκρεμούν πολλά χρόνια.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com