Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Δωρεά έργου ζωγραφικής στο χώρο του Παιδιατρικού Τμήματος

Η διοίκηση και το προσωπικό του Παιδιατρικού Τμήματος του Νοσοκομείου μας ευχαριστούμε θερμά την κα Σταματίνα Σαββανίδου (Ζωγράφος – Σχεδιάστρια κοσμήματος) για την εικαστική παρέμβαση, η οποία ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους, ασθενείς και προσωπικό.

Το έργο αποτελείται από δύο μεγάλες τοιχογραφίες και μία μικρότερη με θέμα τη φύση και τα βουνά της Κρήτης και προσφέρει ζεστασιά και αισιοδοξία μεταφέροντας τους μικρούς μας ασθενείς σε μέρη όπου έχει πάντα Άνοιξη.

Η καλλιτέχνης προσάρμοσε τις τοιχογραφίες κατάλληλα για παιδιά, με χρώματα που τονώνουν την ελπίδα, την υγεία και την διάθεση για ζωή και με διάφορες χαριτωμένες προσθήκες όπως: της μικρής κοινότητας με τα χαρούμενα παιδιά, του δελφινιού στη μέση του αρχιπελάγους, αλλά και του μοναχικού λουλουδιού, στο οποίο κρατάει συντροφιά μια πασχαλίτσα.

Χρησιμοποίησε επίσης στίχους από την ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, που απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους.

Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η τέχνη μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ξεφεύγουν από τη σκληρή πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε πολύ!!!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com