Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Εμβολιαζόμαστε Όλοι έναντι της γρίπης

Σας ενημερώνουμε ότι έχει ξεκινήσει η εμβολιασμός έναντι της γρίπης για την περίοδο 2018-2019 και αφορά το σύνολο του προσωπικού του νοσοκομείου δηλαδή όλων των υπηρεσιών, ιδιαίτερα μετά τα τραγικά γεγονότα της 23ης Σεπτεμβρίου.

Οι εργαζόμενοι σε χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας (ΧΠΥΥ) είναι σε αυξημένο κίνδυνο για επαγγελματική έκθεση και νόσηση από γρίπη. Η διεθνής βιβλιογραφία δείχνει ότι μη εμβολιασμένοι επαγγελματίες υγείας αποτελούν την κύρια πηγή μετάδοσης της γρίπης σε αρκετές νοσοκομειακές επιδημίες. Επίσης δείχνει ότι ο αντιγριπικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε νοσοκομεία προλαμβάνει τη γρίπη και μειώνει τα εμπύρετα νοσήματα αναπνευστικών λοιμώξεων. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει τον αντιγριπικό εμβολιασμό όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων σε ΧΠΥΥ. Οι εργαζόμενοι των ΧΠΥΥ αφορούν όχι μόνο το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και προσωπικό διοικητικών και τεχνικών υπηρεσιών, του συνεργείου καθαριότητας και ασφάλειας, που πιθανόν να έρθουν σε επαφή με ασθενείς.

Ο αντιγριπικός εμβολιασμός συστήνεται να γίνεται Οκτώβριο-Νοέμβριο κάθε χρόνο και στοχεύει στην άμεση προστασία των εργαζομένων και έμμεσα των ασθενών από τα στελέχη του ιού της γρίπης που κυκλοφορούν στην κοινότητα.

Στο νοσοκομείο μας έχει ξεκινήσει από τις αρχές του Οκτώβρη υπό την ευθύνη υλοποίησης του Τμήματος Υγιεινής και Ασφάλειας, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνείτε (Υπεύθυνη τμήματος κα Μαυρακάκη Γεωργία, Επισκέπτρια Υγείας) προκειμένου να ενημερωθείτε για τη διαδικασία που ακολουθείται.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com