Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Ευχαριστήρια επιστολή για την υλοποίηση του προγράμματος HOPE

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε και φέτος η διεξαγωγή του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής επαγγελματιών υγείας «ΗΟΡΕ», φορέας υλοποίησης του οποίου αποτελεί υπερήφανα το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο». Το Νοσοκομείο μας είναι το μόνο στην Ελλάδα που μετείχε ενεργά για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα έλαβε χώρα από τις 8 Μαΐου έως τις 4 Ιουνίου 2023 εστιάζοντας σε κρίσιμα και επίκαιρα ζητήματα γύρω από τη θεματολογία «Climate and environment: challenges for hospitals and healthcare services». Βασικός στόχος του είναι κυρίως «..να προωθήσει την ανταλλαγή γνώσεων και εμπειρογνωμοσύνης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να παράσχει κατάρτιση και εμπειρία στους νοσοκομειακούς και επαγγελματίες υγείας σε αυτό το ευρωπαϊκό πλαίσιο..».

Στο Νοσοκομείο μας φιλοξενήθηκαν δύο επαγγελματίες υγείας, μία Environmental Management Specialist από την Εσθονία και ένας Hygiene and Preventive Medicine Specialist, MD, MPH, PhD(c) από την Ιταλία, οι οποίοι παρακολούθησαν σχετικό ενημερωτικό πρόγραμμα για τη δομή του συστήματος υγείας, συναντήθηκαν με φορείς και στελέχη σε όλη την 7η Υ.ΠΕ. Κρήτης και την Περιφέρεια Κρήτης, ενημερώθηκαν για καινοτόμα πληροφοριακά και τεχνολογικά συστήματα που χρησιμοποιούνται ενώ αποκόμισαν μια ευρεία προσέγγιση κλινικών πρακτικών που σημειώθηκαν με αφορμή την πρόσφατη πανδημία αλλά και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Παράλληλα, αναγνωρίζοντας τη σημασία του προγράμματος, δύο επαγγελματίες υγείας από το Γ.Ν. «Βενιζέλειο-Πανάνειο» μετά από αίτηση τους και έγκριση του Νοσοκομείου μας, έγιναν αποδεκτοί από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Νοσοκομείων και Υπηρεσιών Υγείας για να συμμετέχουν αντίστοιχα στη διεξαγωγή του, φιλοξενούμενοι από την Γερμανία και την Ιταλία.

Μετά το πέρας του εν λόγω προγράμματος, οι συμμετέχοντες παρουσίασαν τις εμπειρίες τους και τις καινοτόμες πρακτικές που ξεχώρισαν κατά την επίσκεψή τους στις χώρες υποδοχής, στο ειδικό διεπιστημονικό συνέδριο «Ηope Agora 2023» που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, με την ελληνική συμμετοχή να αποσπά καλές κριτικές και σχόλια.

Η Διοίκηση ως υποστηρικτής της συνεχούς αναβάθμισης του έργου του Νοσοκομείου σε κάθε επίπεδο, της εξωστρέφειας των υπηρεσιών και της διεπιστημονικής συνεργασίας, ευχαριστεί θερμά όσες και όσους συνέβαλαν στην διεξαγωγή αυτού του σημαντικού εγχειρήματος το οποίο αποδεικνύεται ωφέλιμο πολλαπλώς για το ανθρώπινο δυναμικό.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Εθνικό Συντονιστή του προγράμματος κ. Τσιμόπουλο Γεώργιο, στην Υπεύθυνη Γραφείου Εκπαίδευσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Τζορμπατζάκη Μαρία αλλά και στις κ. Σκανδαλάκη Νεκταρία, Κουρλετάκη Ζαχαρένια, Μελισσοπούλου Αναστασία, Μπαχλιτζανάκη Μαρία, Παντουβάκη Άννα, Ευαγγελινού Δήμητρα.

Η συμβολή των Τμημάτων του Νοσοκομείου μας ήταν καθοριστική και πολύτιμη και απευθύνουμε τις πιο θερμές ευχαριστίες σε όλες τις κλινικές και τμήματα που στήριξαν με προθυμία και επαγγελματισμό την υλοποίηση του HOPE αλλά και σε όλες τις λοιπές δομές που ανταποκρίθηκαν ευγενικά στο κάλεσμα συνεργασίας μας.

Η Αναπληρώτρια Διοικήτρια: Κωστάκη Ελευθερία

Ο Διοικητής: Τερζάκης Κωνσταντίνος

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com