Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Μεταφορά Ρωμαϊκού δρόμου για την επέκταση του Βενιζελείου

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δοθούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις για την δημοπράτηση του μεγάλου έργου επέκτασης του Βενιζέλειου νοσοκομείου, ενός σημαντικού έργου που θα αναβαθμίσει την δημόσια υγεία στο νησί. Σήμερα μάλιστα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης υπέγραψε την σύμβαση προϋπολογισμού 322.500 ευρώ για την μεταφορά-απόθεση της Ρωμαϊκής Λιθόστρωτης Οδού που βρέθηκε στον προαύλιο χώρο του Βενιζελείου. Η χρηματοδότηση του έργου για την μεταφορά του Ρωμαϊκού δρόμου σε παρακείμενο χώρο διασφαλίστηκε από την Περιφέρεια Κρήτης από το ΕΣΠΑ.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργου Πιτσούλη, του διευθυντή τεχνικών έργων της ΠΕ Ηρακλείου Μανόλη Φακουκάκη, και του εκπροσώπου της κατασκευαστικής εταιρείας Απόστολου Αντωνόπουλου δήλωσε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την πολιτισμική κληρονομιά αλλά και για την επέκταση του Βενιζέλειου νοσοκομείου.

Μέσα στον Φεβρουάριο θα δοθούν οι εγκρίσεις για την δημοπράτηση του μεγάλου έργου γιατί ήταν απαραίτητη προϋπόθεση να γίνει η μεταφορά το Ρωμαϊκού δρόμου, που υπογράψαμε σήμερα και μετά θα ακολουθήσει η δημοπράτηση επέκτασης του Βενιζελείου. Στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών της Περιφέρειας, της Διαχειριστικής Αρχής και του Βενιζελείου κατορθώσαμε και το έργο είναι μεταφερόμενο από την προηγούμενη Προγραμματική Περίοδο στη νέα, γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να ενταχθεί. Το μεγάλο έργο του Βενιζελείου (προϋπολογισμού 13,5 εκ. ευρώ) που θα αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία στον νησί θεωρώ ότι μπορεί, να δημοπρατηθεί Μάιο με Ιούνιο, ένα εφικτό χρονοδιάγραμμα, με στόχο έως το τέλος του έτους να ξεκινήσει τις εργασίες κατασκευής ο ανάδοχος».

Τεχνικά στοιχεία του έργου μεταφοράς της ρωμαϊκής οδού

Το έργο, προϋπολογισμού 322.500,00 Ευρώ αφορά την υλοποίηση της απόσπασης, μεταφοράς και απόθεσης τμήματος Ρωμαϊκής Λιθόστρωτης Οδού, η οποία βρέθηκε κατά την εκτέλεση αρχαιολογικών ανασκαφών που διενεργήθηκαν υπό την εποπτεία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου. Με σκοπό την διάσωση του, το παραπάνω τμήμα θα αποσπαστεί ως ενιαίο αντικείμενο και θα μεταφερθεί σε υποδεικνυόμενο χώρο πλησίον της εκσκαφής, όπου και θα αποτεθεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να αναδειχθεί ως αρχαιολογικό μνημείο.

Οι εργασίες θα υλοποιηθούν σύμφωνα με την «μελέτη απόσπασης του αποκαλυφθέντος τμήματος της ρωμαϊκής οδού που βρέθηκε κατά τις εκσκαφές θεμελίων για την ανέγερση των νέων πτερύγων του Βενιζελείου Νοσοκομείου Ηρακλείου και επανατοποθέτηση της σε αύλειο χώρο του γηπέδου, κατ άξονα ή παράλληλα προς την αρχική της θέση» των μελετητών Δημήτρη Κορρέ & Φώτιου Γραβαλά. Ανάδοχος του έργου, με εμπειρία σε παρόμοια έργα αναδείχθηκε η εταιρεία «STRESSING LIFTING MOVING SERVICES ΕΠΕ». Το έργο χρηματοδοτείται από το Ε.Π. ΚΡΗΤΗ 2014-2020 [ΕΣΠΑ]. (πηγή: venizeleio.eu, flashnews.gr)

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com