Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Οι μαθητές προσφέρουν… «δώρο καρδιάς»

Το καλό παράδειγμα της εθελοντικής αιμοδοσίας έδωσαν τις προηγούμενες μέρες στο καθιερωμένο ραντεβού τους, όπως κάθε χρόνο, το 2ο και το 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου.

Η κινητή μονάδα επισκέφθηκε τα δύο σχολεία, το 2ο ΕΠΑΛ 17/2/2020 και το 1ο ΕΠΑΛ 18/2/2020 και οι ενήλικες μαθητές (άνω των 18) προσήλθαν με μεγάλη χαρά προκειμένου να προσφέρουν δώρο καρδιάς, όπως αναφέρουν και στην αφίσα που ζωγράφισε η μαθήτρια του 2ου ΕΠΑΛ.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε επισκεφθεί τα συγκεκριμένα σχολεία η Επισκέπτρια Υγείας του Κέντρου Αίματος του Γ.Ν. «Βενιζέλειο–Πανάνειο», Κα Πετράκη Άννα, στα πλαίσια δράσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την εθελοντική αιμοδοσία. Στην ενημέρωση αυτή οι μαθητές συζήτησαν για τη διαδικασία της αιμοδοσίας, έμαθαν τα οφέλη της, τις ανάγκες που υπάρχουν στη χώρα μας κι έλυσαν τυχόν απορίες που είχαν.

Έτσι γνωρίζοντας πλέον κι έχοντας ξεπεράσει τυχόν φοβίες σχετικά με την διαδικασία, προσήλθαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό πραγματοποιώντας δύο επιτυχημένες με μεγάλη προσέλευση αιμοδοσίες, στέλνοντας ταυτόχρονα ελπιδοφόρο μήνυμα στο θεσμό δείχνοντας να παίρνουν στα χέρια τους τη σκυτάλη των αυριανών αιμοδοτών.

Ευχαριστούμε πολύ όλους τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και τους γονείς που συμμετέχουν και στηρίζουν κάθε χρόνο την οργάνωση και την διεξαγωγή αυτών των αιμοδοσιών.

Ευχή και χαρά μας το παράδειγμα τους να το ακολουθήσουν κι άλλοι συνομήλικοι τους συνεχίζοντας να προσφέρουν δώρο ζωής. Πολλαπλασιάζοντας έτσι των αριθμό των αυριανών εθελοντών αιμοδοτών και επιτυγχάνοντας το όραμα στη χώρα μας που δεν είναι άλλο από αυτό της επάρκειας και ασφάλειας κάθε ανάγκης για αίμα.

Πηγή: kentroaimatos.blogspot.com

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com