Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Από το 1992, η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στρέφοντας την προσοχή της κοινωνίας στα δικαιώματα και τις δυνατότητες τους.

Η αναπηρία βρίσκεται σε μεγάλο βαθμό ανάμεσα μας, αφού σύμφωνα με τον Π.Ο.Υ. τουλάχιστον 10% του πληθυσμού ζει με μια μορφή αναπηρίας. Πρόκειται απλά για το αποτέλεσμα της σχέσης του ατόμου και των απαιτήσεων του περιβάλλοντος και εκφράζεται ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής ή χρώματος.

Η σημερινή ημέρα αποτελεί για όλους μια υπενθύμιση κοινωνικής ευαισθησίας, ισότητας και ευκαιριών, κοινών προκλήσεων και αγώνων προωθώντας την ένταξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε κάθε πτυχή της πολιτιστικής καθημερινότητας.

Η στήριξη της πλήρους ενσωμάτωσης και συμμετοχής των ατόμων με αναπηρία αποτελούν κριτήρια προόδου και ανθρωπισμού και συμβάλλουν στη διαμόρφωση των μελλοντικών αντιλήψεων για αξιοπρέπεια και ευημερία μεταξύ των διαφορετικών ομάδων.

Η πρόσβαση στην υγεία και τα νοσηλευτικά ιδρύματα είναι ένα θεμελιώδες, ανθρώπινο δικαίωμα και η Νοσηλευτική Υπηρεσία επιδιώκοντας να διαφυλάξει την αξία του, καλεί όλους τους επαγγελματίες υγείας να συστρατευτούμε για την κινητοποίηση του συνόλου υπέρ των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

Τα άτομα με αναπηρία δε ζητούν να γίνει η ζωή τους ευκολότερη αλλά ΙΣΗ με τη δική μας!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com