Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος

Ύστερα από την παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος της Πολυπαραγοντικής Ομάδας Αντιμετώπισης Λεμφοιδήματος (Π.Ο.Α.Λ.) που λειτουργεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και σε συνεργασία με τις Ογκολογικές κλινικές και το Σύλλογο στήριξης ασθενών που πάσχουν από νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον καρκίνο», στο Φυσικοθεραπευτήριο του νοσοκομείου μας εφαρμόζεται πλέον πρόγραμμα ειδικής φυσικοθεραπείας το οποίο περιλαμβάνει:

-αξιολόγηση και έλεγχο της πορείας του ασθενούς με λεμφοίδημα
-ειδική λεμφική συμπιεστική περίδεση
-εξειδικευμένη κινησιοθεραπεία
-ενημέρωση και εκπαίδευση των ασθενών σχετικά με τους χειρισμούς πρόληψης και αυτοθεραπείας του λεμφοιδήματος.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση, καταγραφή, αξιολόγηση και παρακολούθηση των ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μαστεκτομή, ώστε να υπάρχει πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση εμφάνισης λεμφοιδήματος, σωστή αυτοθεραπεία και αντιμετώπιση του προβλήματος από τον ίδιο τον ασθενή.

Το πρόγραμμα εκτελείται από τις φυσικοθεραπεύτριες του τμήματος Παντουβάκη Άννα και Σαρηγιάννη Μαρία που έχουν εκπαιδευτεί από την ομάδα Π.Ο.Α.Λ. για το σκοπό αυτό. Οι ασθενείς μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού τους στο τμήμα φυσικοθεραπείας (τηλ. 281340 8727, 8729).

Είμαστε στη διάθεση των ασθενών που ενδιαφέρονται να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν στην αντιμετώπιση του λεμφοιδήματος για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com