Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

Θέσεις στάθμευσης για ποδήλατα

Όπως υποστηρίζει η Ένωση Βρετανών Γιατρών, ένα άτομο το οποίο δεν ασκείται τακτικά διατρέχει κίνδυνο να προσβληθεί από στεφανιαία νόσο όσο και ένας καπνιστής ο οποίος καταναλώνει 20 τσιγάρα καθημερινά. Η ποδηλασία είναι εξίσου ωφέλιμη με την κολύμβηση αλλά μπορεί πολύ ευκολότερα να γίνει καθημερινή συνήθεια αφού, δε χρειάζεται να της αφιερώσει κάποιος ιδιαίτερο χρόνο. Κι ακόμη εγκαταστάσεις, δηλαδή δρόμοι, υπάρχουν παντού.  Δύο 15λεπτες διαδρομές με ποδήλατο καθημερινά αρκούν για να διατηρείται η καρδιά υγιής.

Μία έρευνα η οποία έγινε στην Ουάσινγκτον απέδειξε πως οι άνθρωποι οι οποίο μετακινούνται από και προς την εργασία τους με ποδήλατο τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, διανύοντας τουλάχιστον 16 χιλιόμετρα εβδομαδιαίως, έχουν καλύτερη φυσική αλλά και ψυχική υγεία από τους μη ποδηλάτες.

Ταυτόχρονα το ενεργειακό αποτύπωμα ενός ατόμου που πηγαίνει στην εργασία του με ποδήλατο, είναι σαφέστατα μικρότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσο μεταφοράς. 

Με βάση τα παραπάνω, καθώς το Βενιζέλειο δεν διέθετε ιδιαίτερες εγκαταστάσεις για τη στάση ποδηλάτων, ο Σύλλογος Εργαζομένων, προωθώντας την ιδέα της ποδηλατοκίνησης, επινόησε ειδική κατασκευή, όπου ο πολίτης/εργαζόμενος/επισκέπτης, μπορεί να “παρκάρει” το ποδήλατο του. Με την βοήθεια της Τεχνικής Υπηρεσίας, που διαμόρφωσε το χώρο με τσιμέντο, τοποθετήθηκε το εν λόγω δημιούργημα του Συλλόγου δίπλα στην ράμπα εξόδου από τα ΤΕΠ και πλέον το Βενιζέλειο διαθέτει 10 θέσεις παρκαρίσματος ποδηλάτων. Ιδιαίτερη και θετική εντύπωση προκαλεί η εικαστική “πινελιά” της κατασκευής, όπου φαίνεται ένας ποδηλάτης, ως κεντρική αναφορά. 

Ευχαριστούμε πολύ!!!. 

Ένα σχόλιο
  1. Ανώνυμος

    Το πιο ωραίο στην όλη κατασκευή είναι… ο ποδηλάτης!!!. Συγχαρητήρια στο Σύλλογο εργαζομένων του Βενιζελείου.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com