Τηλέφωνο: 281340 8000          E-mail: information@venizeleio.gr     Γρ. Πολίτη: 281340 8149         Information: EN   DE   FR   IT   RU

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΤΟ Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ Δ.Ι.Ε.Κ. ΣΤΟ Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ-ΠΑΝΑΝΕΙΟ»

Στις 25/04/2023 πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η 2η στη σειρά Εκπαιδευτική επίσκεψη των σπουδαστών του 1ου Δημόσιου Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης Ηρακλείου. Η επίσκεψη ήταν στο πλαίσιο του μαθήματος «Τεχνολογία Ιατρικών Οργάνων» Β΄ Εξαμήνου, της ειδικότητας Τεχνικός Ιατρικών Οργάνων.

Οι σπουδαστές κατά την 1η επίσκεψη είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά χώρους του Νοσοκομείου, στους οποίους στεγάζεται Ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός υψηλής Τεχνολογίας και να ξεναγηθούν από τους Μηχανικούς του τμήματος της  Βιοϊατρικής Τεχνολογίας, ανακαλύπτοντας στην πράξη όλα όσα θεωρητικά διδάσκονται στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ηρακλείου.

Κατά την 2η εκπαιδευτική επίσκεψη, οι σπουδαστές παρακολούθησαν την διαδικασία ελέγχου απόδοσης ποιότητας σε διάφορα συστήματα Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, με τα κατάλληλα όργανα τα οποία διαθέτει το τμήμα της Βιοϊατρικής, καθώς και ελέγχους ηλεκτρικής ασφάλειας.

Με την πρακτική εφαρμογή στο εργαστήριο, υπό την καθοδήγηση των Μηχανικών του τμήματος και την επίβλεψη της καθηγήτριας τους κ. Μπατζανακάκη Μαρίνας, οι σπουδαστές  γνώρισαν τις δεξιότητες και την τεχνική αντίληψη των Μηχανικών Ιατρικών Οργάνων.

Οι σπουδαστές με τις επισκέψεις τους στο πραγματικό  περιβάλλον του νοσοκομείου, είδαν από κοντά έναν  πιθανόν χώρο εργασίας τους μετά την επιτυχή περάτωση των σπουδών τους, αποκομίζοντας  πως η άριστη λειτουργική κατάσταση του εξοπλισμού και η ασφάλεια ασθενών, νοσηλευτικού, ιατρικού και λοιπού προσωπικού είναι αποτέλεσμα μιας μεγάλης αλυσίδας ανθρώπων, διαφόρων ειδικοτήτων πτυχίων και γνώσεων.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com